Tüm öğrencilerimiz için okula, eğitim öğretim faaliyetlerine ve her türlü etkinliklere katılım esastır. Okulumuzda, öğrencilerin derslere ve etkinliklere düzenli devam ettikleri ve katıldıkları oranda başarılı olabilecekleri görüşü hakimdir.
DEVAM-DEVAMSIZLIK : Okula devam zorunludur. Veliler, öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler. Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılacaktır.(Ara saatlerde derse geç girmek yarım gün devamsızlık sayılır.)
Her 5 geç alma işlemi yarım gün devamsızlık olarak işlem görür.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır.
Okula devam ederken önemli nedenlerle kendilerine izin verilen, tedavi yahut ameliyatı gerektiren bir hastalıktan dolayı okula özürlü olarak devam edemeyen öğrencilerin özürlerine ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir. Süresi içinde verilmeyen belgeler işleme alınmaz.
OKULA VE DERSE GEÇ KALMA –OKULA KABUL : Geç gelme birinci ders saati için belirlenen 5 dakikalık süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Öğretmenler kurulumuzca birinci ders saatinin ilk 5 dakikası geç kalma süresi (Bu süre öğrenciler için bir hak değildir. Olağan dışı durumlarda problemi çözmek için bir yol olarak benimsenmiştir.) olarak belirlenmiştir.
Ø Okula zamanında gelmeyen öğrenciler Müdür Yardımcısından alacakları belge ile derslere alınırlar. İlk derse girmeyenler ve ilk derse girdiği halde velisi tarafından alınıp derslere girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır.
Ø Ara derslere geç kalan öğrenci geç kâğıdı ile derse alınır ve yarım gün devamsız sayılır.
Ø Özürsüz olarak ara derse girmeyen veya girmemeyi alışkanlık haline getiren öğrenciye ilgili disiplin işlemi yapılır.
Tüm sözlü ve yazılı uyarılara, bilgilendirmelere rağmen geç kalmayı alışkanlık haline getiren öğrenciler, yaptırım uygulanmak üzere Ödül ve Disiplin Kuruluna sevk edilir.
Ø İlk defa geç kalan öğrenci ilgili müdür yardımcısı tarafından sözlü olarak uyarılır ve kendisine "Geç Kabul Kağıdı" verilir. Veliye SMS yoluyla bilgilendirme yapılır. Ø İkinci defa geç kalan öğrenci ilgili müdür yardımcısı tarafından uyarılarak kendisine "Geç Kabul Kağıdı" verilir. İlgili öğrenci rehberlik servisine yönlendirilerek davranışının olumsuzluğu ve olası sonuçları konusunda bilgilendirilerek kendisine yazılı bir bilgilendirme tutanağı imzalatılır. Veliye SMS yoluyla bilgilendirme yapılır. Ø Üçüncü defa geç kalan öğrenci için ilgili işlemler yapıldıktan sonra veli okula davet edilir. Gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra durum yazılı olarak tutanak altına alınır. Ø Geç kalma alışkanlığının devamı halinde yaptırım uygulanmak üzere öğrenci Ödül ve Disiplin Kuruluna sevk edilir. İşlem her geç kalma hadisesinde aynı yöntemle devam ettirilir.
|
OKULDAN ERKEN AYRILMA : Öğrenciler okulda bulundukları sırada sağlık ve özel nedenlerinden dolayı erken ayrılmaları gerektiğinde ilgili müdür yardımcısına müracaat ederler. Öğrenci velisi ilgili Müdür Yardımcısı tarafından bilgilendirilir. Öğrenciye, velinin isteğine ve durumun aciliyetine bağlı olarak okul dışına çıkma izni verilir. İlgili müdür yardımcısı tarafından öğrenciye 2 nüsha halinde "Okul Dışına Çıkış Kağıdı" düzenlenir. Öğrenci ilgili çıkış kağıdının bir tanesini yoklama defterine koyulmak üzere sınıfa bırakır, diğerini de kapı güvenliğine bırakır.
Ayrıca öğrenci okul servis araçlarını kullanıyorsa, ilgili servis öğrenci velisi tarafından bilgilendirilir.
İZİN-İZİN ALMA-İZİN İŞLEMLERİ : Gün içinde öğrencinin okuldan alınmasının zorunlu olduğu durumlarda veli, aynı günün sabahında yazılı bir bildirimde bulunmak ve ilgili dilekçeyi öğrencisiyle okul yönetimine iletmek zorundadır. Sabah dilekçesini getirmeyen öğrencinin gün içindeki izin talebine (acil durumlar hariç) izin verilmez. Bu tür izinler ÖZÜRLÜ İZİN kapsamında olup Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin tanımladığı toplamda 30 günlük devamsızlık uygulaması kapsamında değerlendirilir.
Yurt içinde ve yurtdışında, bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılmasına Bakanlık, mahallî mülki amirleri ve/veya millî eğitim müdürlüklerince izin verilen öğrenciler, okula devam edemedikleri sürece faaliyet izinli sayılırlar ve bu süre devamsızlık süresine dâhil edilmez. Ancak, faaliyet için verilen izinlerin toplamı bir eğitim ve öğretim yılının yarısından fazla olamaz. Yurt içindeki faaliyetlere katılan öğrencilere millî eğitim müdürlüklerince, yurtdışındaki faaliyetlere katılan öğrencilere ise Bakanlık ve/veya mahalli mülki idare amirlerince izin verilir. Bu öğrencilerin başarı durumlarının belirlenebilmesi için iki dönem puanı almış olmaları gerekir.
ÖĞLE TATİLİNDE OKUL DIŞINA ÇIKIŞ : Öğle tatilinde velisi tarafından kendilerine okul idaresine verdikleri dilekçe ile izin alınan öğrenciler okul dışına çıkabilirler. Bu gruptaki öğrencilere okul idaresince hazırlanan bir kart verilir. Öğle tatili için okul dışına çıkan öğrenci en geç 13.15'te okula dönmek durumundadır. Kurallara uymayan öğrencilerin okul dışına çıkma izinleri okul yönetimince gerekli uyarılar yapıldıktan sonra iptal edilebilir.
Ø Öğle tatillerinde okul dışına çıkma izni bulunan öğrenciler İZİN KARTLARINI yanlarında taşımakla yükümlüdürler. Kartsız çıkışa izin verilmeyecektir. Ø Öğle tatillerinde okul dışına çıkma izni bulunan öğrenciler belirlenen saat 13.15 'ten önce okul sahasına girmiş olmalıdırlar. Bunu ihlal etmeyi alışkanlık haline getiren öğrencilerin çıkış kartları iptal edilecektir. Ø Öğle tatillerinde okul dışına çıkma izni bulunan öğrenciler arkadaşlarına dışarıdan okul yönetiminin kontrol edemediği yiyecek ve içecekleri getiremezler. Bunu ihlal etmeyi alışkanlık haline getiren öğrencilerin çıkış kartları iptal edilecektir. [Belirlenen kuralları ihmal etmeyi alışkanlık haline getiren öğrenciler yaptırım uygulanmak üzere Ödül ve Disiplin Kuruluna sevk edilir.] |
BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİNE KATILMAMA/DEVAMSIZLIK :Sağlık durumları veya engelleri nedeniyle Beden Eğitimi derslerinin tamamına veya bazı etkinliklerine katılamayacak durumda olan öğrenciler resmî ya da özel sağlık kurum ve kuruluşlarındaki bir doktordan rapor almak zorundadır. Raporda, öğrencilerin sağlık durumlarının veya engellerinin beden eğitimi etkinliklerinden hangisine geçici ya da sürekli olarak engel oluşturduğunun açıklanması gerekir. Rapora göre beden eğitimi dersinin bazı uygulamalı etkinliklerinden muaf tutulanlar, sadece teorik bilgilere ve uygun etkinliklere; bütün uygulamalı etkinliklerden muaf tutulanlar ise sadece teorik bilgilere göre değerlendirilir.
[Beden Eğitimi dersinde raporlu bulunan öğrenciler ders süresince etkinlik alanın da bulunmak zorundadırlar.]